خرید و فروش فضای سبز در تهران علنی شد. بازار معاملات اراضی ممنوعه – زمین‌های با کاربری فضای سبز و باغ – املاک با مساحت بالای یک هزار مترمربع را شامل می‌شود. قیمت هر مترمربع فضای سبز، حدود یک سوم قیمت زمین مسی اعلام می‌شود.

در جنوب تهران، یکی از همین فایل‌ها با قیمت هر مترمربع زیر ۲ میلیون تومان به بازار عرضه شده است. کانال دسترسی به مجوز ساخت‌وساز – تغییر کاربری – برای خریداران زمین‌‌های ممنوعه مسدود نشده؛ اما عبور از آن سخت‌تر شده است. تملک این زمین‌ها باید اولویت شهرداری باشد.

 بازار خرید و فروش فضای سبز و باغات شهر تهران علنی شد. جزئیات قیمت‌گذاری این اراضی به‌عنوان زمین‌های ممنوعه پایتخت برای متقاضیان خرید آنها معرفی شده است.

زمین‌های ممنوعه گروهی از اراضی سبز و مشجر شهر تهران هستند که مطابق با ضوابط فرادست شهری امکانتغییر کاربری و ساخت و ساز در آنها وجود ندارد و جزو ذخائر سبز شهر محسوب می‌شوند.

طی روزهای اخیر در بازارمسکن آگهی فروش فایل‌هایی با کاربری خاص در برخی مناطق شهر تهران منتشر شده است. اطلاعات منتشر شده مربوط به این فایل‌ها نشان می‌دهد کاربری اراضی قابل فروش در برخی مناطق شهر تهران فضای سبز و باغ مشخص شده است.

این دو کاربری جزو کاربری‌های ارزشمند و به نوعی ذخایر شهر محسوب می‌شوند که مدیریت شهری پایتخت مم به تثبیت و حفظ آنها جهت افزایش سرانه‌های خدماتی هفت‌گانه است.

از این رو در گروه زمین‌های ممنوعه که کاربری‌های آنها باید تثبیت شود و قابل تغییر کاربری با هدف ساخت و ساز نیست در اسناد فرادست شهری تعیین شده‌اند با این حال به نظر می‌رسد مدیریت شهری پایتخت حفظ و تثبیت باغات و اراضی سبز و مشجر شهر را در لیست دغدغه‌های اول خود قرار نداده است.

این در حالی است که ایجاد فضای سبز مطلوب راه حلی برای بسیاری از مشکلات حاد شهری است که علاوه بر ارتقای کیفیت منظر شهر می‌تواند از آلودگی هوا پیشگیری کند. در این بین، تهران که روزانه به تعداد مردم و خودروهایش اضافه می‌شود چند سالی هست که با مشکل بزرگ آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کند.

معضلی که گرچه در طول سال‌های اخیر با توسعه وسایل حمل و نقل عمومی سعی شده از میزان آن کاسته شود، اما هنوز هم پایتخت‌نشینان را درگیر خود کرده است. به همین دلیل هم بسیاری از کارشناسان معتقد بوده و هستند که افزایش سرانه فضای سبز شهری می‌تواند کمک شایانی به کاهش آلودگی هوا کند.

در این مسیر مدیریت شهری پایتخت در دوره جدید وعده داده است که هیچ یک از باغات یا اراضی مشجر شهر به قصد ساخت و ساز و کسب درآمد از محل تغییر کاربری آنها تخریب نخواهد شد.

در این راستا نیز در ابتدای شکل‌گیری این دوره از مدیریت شهری با ابطال طرحی موسوم به برج-باغ از تصمیم خود برای مبارزه با باغ‌کشی رونمایی کرد. تصمیمی که به دلیل تاخیر و تعلل مدیریت شهری در ارائه لایحه جایگزین منجر به بروز چالش‌هایی در راه توقف باغ‌کشی در پایتخت شد.

هم‌اکنون نیز انتشار اطلاعات برخی اراضی با کاربری باغ یا فضای سبز در برخی مناطق شهر تهران نشان می‌دهد که مسیر خرید و فروش و احتمال تغییر کاربری این اراضی همچنان وجود دارد.

اگرچه مطابق با قانون خرید و فروش اراضی با کاربری‌های خاص (باغ یا فضای سبز) از سوی مالکان آنها فاقد اشکال است و مالک اختیار فروش ملک یا اراضی خود را البته بدون تغییر کاربری دارد اما از منظر حقوق شهر و شهروندی، فروش این اراضی دارای اشکال است.

به این معنا که اگر مدیریت شهری درخصوص نظارت بر تثبیت کاربری این اراضی درنگ و تعلل کند و از مسیرهای مختلف همچون تملک برای حفظ آنها اقدام نکند می‌توان گفت شهرداری در مسیر حفظ باغات و اراضی سبز که جزو ذخایر شهر محسوب می‌شوند نمره قابل قبولی نخواهد داشت.


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اراضی ,کاربری ,شهری ,فضای ,تهران ,مدیریت ,مدیریت شهری ,تغییر کاربری ,محسوب می‌شوند ,شهری پایتخت ,زمین‌های ممنوعه
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دوربین مدار بسته Seth Anne مامل مگ مهندسي اجرايي عمران Justin وحیدم Taekvondo@ نیم از عالم خاک